X

VCL                                                                                                                                                                                    
byt – realizácia 2015             
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+
Rekonštrukciu interiéru prízemného bytu v rodinnom dvojdome z dvadsiatych rokov minulého storočia sme zobrali od podlahy. Investori, starší pár, boli od začiatku vzhľadom na stav bytu odhodlaní urobiť kompletnú rekonštrukciu bez kompromisov.
Začali sme búracími prácami, rozobraním pôvodných parkiet a vybratím všetkých vrstiev podlahy. Nasledovali murovacie práce: nová dispozícia, podlahové izolácie, nové kúrenie a elektroinštalácie. Krásne pôvodné okná a dvere sa zrepasovali a boli osadené do novej dispozície. Pôvodné parkety boli poukladané na svoje miesto a vybrúsené.
Nová dispozícia sa delí na dve hlavné zóny. Kuchynská zóna je orientovaná do záhrady a cez nové dvere na fasáde je prepojená s terasou a exteriérom. Obývačková zóna orientovaná do ulice pozostáva z dvoch veľkých izieb, obývačky a spálne s pracovným kútom a knižnicou.
Zámerom rekonštrukcie bolo zefektívniť dispozíciu vzhľadom na dnešné potreby nových majiteľov, prepojiť byt so záhradou, ale tiež zachovať atmosféru bytu po starých rodičoch.      
vcl
vcl