hgr

rekonštrukcia bytu v Bratislave
realizačný projekt 2015

Rekonštrukcia bytu v bratislavskom bytovom dome sa začala štúdiou v čase, keď majiteľka ešte žila v zahraničí. Zámerom bolo pripraviť byt do obývateľného stavu s obmedzeným rozpočtom ešte pred jej presťahovaním späť do Bratislavy.
Vzhľadom na situáciu sa pristúpilo len na minimálne staveb­né úpravy, ktoré zahŕňali najmä odstánenie priečky medzi kuchyňou a obývacou izbou. Chodbové interiérové dvere boli odstránené, stavebné otvory sa zväčšili o vybúrané nad­pražia – vstupná, obývacia a kuchynská časť bytu sa tak stala jedným prepojeným celkom.
V rámci minimalizovania stavebných úprav bola hygiena ponechaná na pôvodnom mieste, no samozrejme prešla re­konštrukciou. Od obývacej časti ju delí stena so vstavaným úložným priestorom – ten je na dosah z kuchyne. Majiteľ­ka – profesionálna cukrárka uvítala rozšírenie kapacity kuchynských zásob. Nočná časť pozostáva z dvoch samo­statných izieb a šatníkov.