sas b

rekonštrukcia bytu v Bratislave
realizačný projekt 2015

SAS B – je súčasťou väčšieho projektu rekonštrukcie pôvodne veľkého maliarského ateliéru v bytovom dome v centre Bratislavy odarchitekta Klementa Šilingera. Byt “B” vznikol oddelením časti priestoru z pôvodného veľkého ateliéru – konkrétne z jeho bytovej časti
Byt “B” – určený na prenájom, poskytuje plnohodnotné bývanie v jednom priestore. Ten je rozzónovaný na časti, ktoré si vzájomne nekonkurujú – obývaciu zónu s kuchyňou a spálňu v zadnej časti miestnosti na pódiu. Čiastočné oddelenie spálne vnieslo do priestoru pocit intimity a umožnilo vytvoriť tajnú “skrýšu” pod vyvýšenou vyklápacou posteľou. Hlavný šatník je umiestnený za látkovou“oponou” za posteľou.

Pôvodný ateliér sa rozkladal na dvoch podlažiach, – preto bolo možné “hrať” sa s vertikálnym priestorom – byt “B” “si tak “privlastnil” časť strešného priestoru z vyššieho podlažia, kde bolo možné vytvoriť nové okno a vniesť tak denné svetlo do priestorov hygieny. Odhalené pôvodné trámy stropu a ich kontrast na podlahe – jednoliata farebná plocha – vytvorili požadovaný efekt na pritiahnutie záujmu potenciálnych nájomníkov.